Opleidingen

  •   BRAIN GYM 101

Brain Gym is de basisopleiding van de Educatieve Kinesiologie!
Brain Gym is een bewegingsprogramma en ondersteunt door beweging de integratie van de fysieke vaardigheden die we nodig hebben om vlot te leren. De 26 activiteiten en de balansprocedures die je in deze opleiding leert, zijn ontworpen om de zenuwbanen van het brein via beweging te stimuleren. Je leert enerzijds wat er in je body-mind systeem gebeurt onder stress en je leert ook hoe lichaam en geest te integreren om zo snelle en vaak spectaculaire verbeteringen aan te brengen op vlak van:
– communicatie
– informatieverwerking (lezen, schrijven, luisteren)
– organisatie
– stabiliteit (zowel fysiek als mentaal)
– geheugen
– concentratie
– begrijpen
– …

Je voelt je dan goed in je vel, je bent aandachtig, je bent nieuwsgierig, je krijgt toegang tot je volledig potentieel waardoor je meer van je gaven en talenten gaat ontdekken én ontwikkelen.

Praktisch:
Brain Gym 101 bestaat uit 2 delen van elk 2 dagen:
– In deel 1 leer je de 26 activiteiten aan en hoe je ze kan toepassen in groep of individueel. Je leert over de 3 lichaamsdimensies: de lateraliteit (links/rechts), de centering (boven/onder) en de focus (voor/achter), hun relatie met het brein en dus met ons vermogen om te leren, om te evolueren, om te groeien.
– In deel 2 leer je stapsgewijs iemand in balans te brengen. We verkennen de spierverificatie/spiertest en je leert het body-mind systeem te integreren in zijn 3 dimensies in functie van je doel.

Geen vooropleiding nodig.

Prijs?
deel 1 + deel 2 is 440€
(cursus + handboek + koffie, thee, versnaperingen + officieel Certificaat van Brain Gym International na afronding van deel 2)
Wil je maar 1 deel volgen, dan betaal je 250€ .
Je moet uiteraard een geldig bewijs kunnen voorleggen van deelname aan deel 1 bij een gecertifieerd instructeur om aan te kunnen sluiten bij deel 2.
Voor wie?
Iedereen die
– zijn welzijn in eigen handen wil nemen,
– wil leren omgaan met stress,
– graag met meer gemak nieuwe vaardigheden wil ontwikkelen
– toegang wil tot zijn volle potentieel
– en/of anderen daarin wil ondersteunen.
Wanneer?
Brain Gym Deel 1: maandag 16 april en maandag 23 april 2018 telkens van 9u30 tot 16u30
Brain Gym Deel 2: maandag 7 mei en maandag 14 mei 2018 telkens van 9u30 tot 16u30
Waar?
Groepspraktijk Silta, Brugstraat 2, 9190 Stekene
Meenemen?
Fles water, gemakkelijke kledij, lunch

Wil je je graag inschrijven?  Laat dan hier je gegevens achter.

 

  •   Touch For Health

Deze opleiding bestaat uit 4 delen van telkens 3 dagen.

– In TFH 1 leer je een aantal voorstesten om tot optimale communicatie met je lichaam te komen. Je leert voor elk van de 14 meridianen 1 bijhorende spier testen, dus 14 spieren in totaal. Via de balanseerprocedure ‘fix-as-you-go’ leer je onbalansen te herstellen via oa. reflexpunten en via Emotionele Stress Release

Na deze cursus kan je onmiddellijk aan de slag met wat je geleerd hebt. Je kan het toepassen op jezelf, familie, vrienden.

– In TFH 2 leer je 14 extra spieren testen. Je leert de wetten van het meridianenwiel en van de 5 elementen. Je leert te balanseren via de balanseerprocedure van de éénpuntscorrectie. En je leert een aantal bijkomende balanseertechnieken bvb. de acupressuurpunten.

– In TFH 3 leer je nog eens 14 spieren extra testen, zodat je alle 42 spieren van de TFH kent. Verder leer je oa. over de Chinese Pols, reactieve spieren, Pause Lock en paintapping bij chronische pijn.

– In TFH 4 herhalen we de volledige TFH 42-spierenbalans in liggende en staande positie. Er komen nog 3 nieuwe correctietechnieken bij, we verdiepen verder de houding en de voedingstest. Je leert de onderliggende theorie van de acupressuurpunten (versterken/verzwakken) en de 5 elementen worden aan de emoties gelinkt. Zo krijg je weer meer inzicht in je balansen!

Geen vooropleiding nodig.

Prijs?
325€ per module (cursus + handboek + koffie, thee, versnaperingen + Certificaat)
Waneer?
Extra datum in JULI voor TFH 1: maandag 2 juli, dinsdag 3 juli, woensdag 4 juli, telkens van 9u30 tot 16u30
TFH 1: maandag 10 september, 17 september en 24 september 2018, telkens van 9u30 tot 16u30
TFH 2: maandag 5 november, 12 november en 19 november 2018, telkens van 9u30 tot 16u30
TFH 3: wordt gepland in voorjaar 2018
TFH 4: wordt gepland in voorjaar 2018
Waar?
Groepspraktijk Silta, Brugstraat 2, 9190 Stekene
Meenemen?
Fles water, gemakkelijke kledij, lunch

Wil je je inschrijven, laat dan hier je gegevens achter met duidelijke vermelding voor welke module(s)!